Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Na delavnici se boste naučili, kako se pripravi papirno kašo in iz nje oblikovali vazo ali skledo, če bo čas, pa kar oboje!
Izdelovanje iz papirne kaše je enostavna metoda, ki pa zahteva nekaj ročnih spretnosti, kot sta potrpežljivost in vztrajnost. Izdelek potrebuje nekaj časa, da ga oblikujemo in posušimo, preden doseže svoj uporabni namen. Vsak si bo lahko izdelal svojo posodo ali vazo. Papirno kašo boš lahko po želji obarval in ji dodal še kakšen drug material-suho cvetje ali bleščice. Delavnica je primerna za vse ljubitelje umetnosti, za vzgojitelje, pedagoge, učitelje, mladinske delavce in strokovne sodelavce. Korak za korakom nas bo vodila Tjaša Jamnikar, inž. živil. in preh., praktikantka umetnostne terapije, vsestranska ustvarjalka in mladinska trenerka, ki širi svoje znanje z vodenjem umetniških delavnic. O svojem ustvarjanju pravi takole: “Rada učim in vodim, kar sem z leti spoznala in se naučila-sama ali s pomočjo drugih. Stremim k temu, da ima posameznik lastno izkušnjo. Vedno sem navdušena, ko vidim izdelke udeležencev. Premorejo veliko lepote, domislic, zgodb in idej, ki me navdušijo in ganejo. Vsak prostor, ki ga ustvarim, mi odpre nova obzorja in vedno se kaj novega naučim. Ustvarjalnost ne pozna meja, je stik z našo dušo in je njuno potrebna za zdrav razvoj posameznika.” Z ročno izdelavo papirja se ukvarja ljubiteljsko pod imenom Duša papirja, kako pa je do tega prišla, pa jo lahko vprašate v živo.
Njena dela si lahko pogledate na spletni strani https://www.instagram.com/dusapapirja/ 
Kaj prinesem s seboj?
Zbran odpadni papir (prazne in čiste škatle od jajc, časopisni papir, odpadni A4 papir, barvni kolaž), prazno steklenico, ki jo želiš oblikovati v vazo in plastično posodo na kateri boš oblikova\a skledo.
 
Delavnica ima omejeno število mest, zato so potrebne prijave na: prireditve@knjiznicalogatec.si
(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)