Podrobnosti dogodka


Ali vaši otroci obožujejo risanje in bi radi “oživeli” svoje umetniške stvaritve?
Iščete zabavno in poučno aktivnost med krompirjevimi počitnicami?
Na tej posebni delavnici bodo otroci odkrivali čarobni svet ustvarjanja z računalnikom in priljubljenim programom Blender!

Delavnica je namenjena otrokom tretje triade.
Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave na: prireditve@knjiznicalogatec.si

Skozi navdušujoče 4 ure bodo:
Spoznavali uporabniški vmesnik Blenderja. Ustvarjali lastne risanke in jih animirali s pomočjo orodja Grease Pencil. Raziskovali delo s sloji in materiali, da bodo njihove risbe še bolj živahne. Naš cilj je, da bodo otroci pridobili osnovno znanje o ustvarjanju animacij in risank s pomočjo programske opreme Blender ter da bodo doma lahko nadaljevali z ustvarjanjem svojih projektov.
Pridružite se nam za nepozabno ustvarjanje in zabavo, kjer bodo vaši otroci postali pravi animatorji! Delavnice bo vodil Igor Tunjić, multimedijski navdušenec.

Kaj je program Blender?
Blender je zmogljiv program za 3D modeliranje, animacijo in vizualne učinke. Naša delavnica vam bo predstavila osnovne funkcije in uporabniški vmesnik Blenderja ter vam omogočila, da izkusite njegove prednosti pri ustvarjanju vizualno privlačnih in realističnih 3D modelov.
Za več informacij o programu si lahko preberete več na spletni strani : https://delavnice.imix.digital/wp/index-2/kaj-je-blender/ ,
In obiščete spletno stran www.blender.org .

Grease Pencil orodje?
Kratek predstavitveni video : https://www.youtube.com/watch?v=TNPeTVWPymo , avtor posnetka je GAKU – @GAKUTADA (youtube) – GreasePenci lArt.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)