Podrobnosti dogodka

Predviden konec dogodka:


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Logatec in Knjižnica Logatec
vabita na
DELAVNICO LJUDSKEGA PETJA ŠE ZNAMO PETI PO LJUDSKO?
Delavnica bo potekala v živo ob izpolnjevanju pogojev NIJZ s potrdilom PCT, ob torkih, v Prešernovi dvorani Narodnega doma Logatec.
Termini: 12. 10., 19. 10. od 17h do 19.30 in 26. 10. od 16.30 do 19.00h.
Voditeljica: Ljoba Jenče
Izpolnjeno prijavnico pošljite do 7. oktobra oz. do zasedbe prostih mest
na oi.logatec@jskd.si (Prijavnice dobite na: t.ly/6xKy).
Na delavnici se bomo spoznali z značilnostmi, ki ljudsko petje ločijo od zborovskega ali drugega petja, poskusili se bomo s petjem nekaterih znanih ljudskih pesmi in se naučili tudi katere od ‘logaških ali rovtarskih’, ki so se pele na našem področju.
• UVOD z zvočnimi primeri
• OGREVANJE za petje
• PETJE ljudskih pesmi
Zasnova treh delavnic predstavlja poleg uvoda tudi spoznavanje značilnosti in vsebinskih tematik posameznih pesmi, ki bi jih iz srečanja v srečanje poglabljali.
Delavnice so primerne za začetnike, kot tudi za aktivne pevce ki jih to področje zanima. Metoda dela bo na sluh, glas – glas in ne na branje notnega zapisa.
Ljoba Jenče, svobodna umetnica, zbirateljica in poustvarjalka ljudskega spomina, ki se več kot tri desetletja posveča ljudski glasbi in sodeluje z Glasbeno mladino Slovenije pri prenašanju le-te mlademu rodu. Deluje samostojno in zbira ljudske pesmi Notranjske od leta 1988. Pripravila je več oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi na Radiu Slovenija. Bila prisotna v več tv oddajah in filmih. Gostovala je na šestih celinah sveta. Spodbuja ohranjanje naravnega glasu. Ustanovila je izobraževalni center za nesnovno kulturno dediščino HIŠA IZROČILA in za projekt V istem čolnu – Mladi čuvarji izročila 2014-16 eea grants so izvajalci prejeli posebno omembo strokovne komisije EUROPA NOSTRA AWARDS 2017. Več o njej: www.ljobajence.eu
Projekt je podprla Občina Logatec

Deli
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)