Podrobnosti dogodka


Glasba kot terapevtsko sredstvo ima pozitivne učinke pri delu z ljudmi z demenco. Pri glasbeni terapiji gre za srečevanje z majhno skupino, v kateri vsakdo dobi svoje mesto in izrazi svoje želje. O tem piše avtorica knjige UP, Mihaela Kavčič, ki pravi, da je neizpodbitno dejstvo, da glasba vpliva na čustvovanje in spomin, zato je tako močno orodje pri delu z osebami z demenc. Prav tako izpostavi, da je pri osebah z demenco pomembno, da na njihove potrebe odreagiramo takoj, saj jih ne morejo prestaviti. Le tako lahko dobijo občutek varnosti in povezanosti.

Sami sicer ne moremo izvajati glasbene terapije, lahko pa si vseeno zavrtimo glasbo in si zraven zapojemo. Naj nas glasba popelje v trenutke, ko smo pesem slišali prvič, v obdobje, ko je bila naša najljubša pesem popularna, se spomnimo, kdo nas je naučil besedilo kakšne narodne pesmi, ki jo pojemo že od malih nog, kaj so nam prepevali starši in podobno. Ob glasbi lahko ustvarjamo, rišemo, se pogovarjamo in se počutimo prijetno.

Mihaela Kavčič je profesorica razrednega pouka in glasbena terapevtka IK. Kot terapevtka vodi skupino V Domu Marije in Marte v Logatcu. Svoje izkušnje v glasbeni terapiji pri delu z osebami z demenco je nabrala tako doma kot v tujini.
Za vstop na dogodek je obvezen pogoj PCT.

Deli
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)